ZZZoeff

ZZZoef trainingen

ZZZoef trainingen

ZZZoef
Training voor jongens en meisjes

Meer zelfvertrouwen, sterk voor jezelf staan en relaxter zijn in nieuwe situaties. Dat is de kern van onze ZZZoef training voor kinderen.

Alle informatie even handig downloaden: ZZZoef
Praktische informatie:

Leeftijd: 5-7 / 7-9 jaar
Kosten: €270 (wij zijn een geregistreerde praktijk en dat maakt dat veel zorgverzekeraars vanuit het aanvullend alternatieve zorg u tegemoet komen in de kosten)

“Spelenderwijs ontdekt het kind de wereld en ontwikkelt het zelfbewustzijn en zelfvertrouwen, vertrouwen in een ander en sociale vaardigheden.”

In de onderbouw van het basisonderwijs wordt een basis gevormd voor de verdere ontwikkeling van kinderen en hoe zij zich in het verdere leven staande kunnen houden. In de kleuterklas zijn de volgende eigenschappen erg belangrijk; samenwerken, andere kinderen, grenzen aangeven, je staande houden in een groep. Allemaal nieuwe dingen! Leuk, maar spannend! En de ervaringen in die tijd bepalen deels hoe kinderen sociale situaties later aanpakken en ervaren.

Wij vinden het belangrijk om dit (preventief) aan bieden op een speelse en beweeglijke manier, waarbij we kinderen in hun eigen kracht zetten en een boost geven in zelfvertrouwen, zelfbewustzijn en zelfbeheersing.

ZZZoef is een training voor kinderen die speciaal is gemaakt door 2 ervaren kindertherapeuten gebaseerd op therapeutische expertise en de Rots & Water methode. Jonge kinderen zijn speels en meer fysiek ingesteld en leren vooral door nadoen en ervaren. Op een speelse en beweeglijke manier bieden wij een steuntje in de rug waarbij we kinderen, juist op deze jonge leeftijd, in hun eigen kracht zetten. Dit vormt de basis van de sociaal-emotionele ontwikkeling.

Belangrijk te benadrukken dat spel en veel gevarieerd bewegen in verschillende sociale situaties aan de basis liggen van de sociaal-emotionele ontwikkeling bij jonge kinderen.

In onze 6 bijeenkomsten van 50 minuten vol met leerzame, leuke oefeningen en spelletjes, leert uw kind bij zichzelf te blijven, zich sterker te voelen waardoor uw kind sterker durft te doen. Jonge kinderen zijn speels en meer fysiek ingesteld. Ze leren vooral door nadoen en ervaren en oefenen. Dit vormt de basis van de sociaal-emotionele ontwikkeling bij jonge kinderen.

In de ZZZoef trainingen die uw kind bij ons gaat volgen ga het jezelf beter leren kennen. Dit gebeurt door allerlei oefeningen die wij met de kinderen gaan doen. Door deze oefeningen ervaart het kind hoe het is om je sterk en krachtig te voelen, hoe je je kwetsbaar op kunt stellen en hoe fijn het kan zijn om "Nee" te zeggen. Ze gaan dit dus allemaal ervaren door het te voelen en te doen!

Wat is Rots & Water?

Wij zijn ervaren en gecertificeerde trainers en gebruiken elementen uit de Rots en Water training. Rots & Water is een sociale weerbaarheidstraining voor jongens en meisjes vanaf de kleuterleeftijd die willen leren om op een goede manier voor zichzelf op te komen in de omgang met anderen. Door de speelse en sportieve opdrachten leren de kinderen de krachten en zwakke punten van de Rots en de Water houding.

Meer achtergrond informatie over het Rots en Water-programma vindt u op de site www.rotsenwater.nl.

 

“Zoals je speelt, zo leef je je leven”

Wat gaan we doen?

Door sport, spel en bewegen worden vaardigheden aangeleerd.
Thema’s die aan de orde komen zijn:
• Basisemoties
• Sterk staan, zelfverzekerdheid
• Vriendschap
• Zelfvertrouwen
• Samenwerken
• Lichaamstaal, wat straal ik uit en hoe doe ik dat?
• Voor jezelf opkomen, Grenzen aangeven

Voor Wie?
Wij geven ZZZoef trainingen aan verschillende doelgroepen. Deze doelgroepen zijn kinderen van de basisschool groep 2 t/m 5.
Leeftijd: 5-7 / 7-9 jaar (en bij voldoende animo eventueel ook voor oudere kinderen)

Wanneer en hoe vaak?

Als er voldoende animo is geven we ook ZZZoef trainingen aan oudere kinderen of in de klas op scholen. De ZZZoef trainingen zullen bestaan uit 6 bijeenkomsten van 50 minuten onder begeleiding van twee erkende trainers Jorine van Beurden (speltherapeute) en Marleen Verstijnen (Psychomotorisch Kindertherapeut).
Voorafgaand aan de ZZZoef trainingen vindt er een ouderbijeenkomst plaats.

Wat kost het?

De ZZZoef training kosten €45 per bijeenkomst. Dit maakt een totaalbedrag van €270.
Wij zijn een geregistreerde praktijk en dat maakt dat veel zorgverzekeraars, vanuit aanvullend alternatieve zorg, u tegemoet komen in de kosten. Dit is het informeren waard!

Waar is het?

Zodra er nieuwe locaties bekend zijn, laten wij dit hier weten.
Mocht u interesse hebben in een training bij u in de buurt, maar staat de locatie er niet bij, neem dan contact met mij op en we bespreken de mogelijkheden.